Gids naar een duurzaam woningportfolio

Oververhitting in Leiden

Het appartementencomplex aan de Turkooislaan in Leiden wordt gekoeld met vloerverwarming. Bij de realisatie heeft ontwikkelaar De Raad Bouw extra aandacht voor mogelijke oververhitting in de zomer. Om te voorkomen, dat de appartementen oncomfortabel warm worden heeft EANTE deze gemodelleerd en een TO-berekening gedaan. Hierbij wordt gemodelleerd volgens Adaptieve Temperatuur Grenswaarde methode (ATG). ATG definieert een behaaglijk binnenklimaat t.o.v. de buitentemperatuur. Bij een hogere buitentemperatuur is dan ook een beperkt hogere binnentemperatuur comfortabel. Naast de ATG worden ook de GTO uren bepaald. Deze berekening wordt gedaan voor elke verblijfsruimte in het appartement. In de berekening wordt de zonnestand per uur meegenomen.

Met deze berekeningen heeft De Raad Bouw besloten welke ramen voorzien moeten worden van een zonwerende laag.

Turkooislaan energielabelregistratie omgevingsvergunningsaanvraag – Portaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *