EANTE ACTUEEL

Waar kunt u ons vinden? Waar zijn we momenteel mee bezig? Hebben we nog openstaande vactures? U leest het hier.

NIEUWS

Website met nieuwe energie!

Vandaag is de website van EANTE weer live. Afgelopen periode hebben we de site een nieuwe winterjas gegeven en ook een mok warme chocomel. Wij zijn heel blij met de nieuwe energie die onze site uitstraalt. Enkele puntjes moeten we nog op de i zetten. Mocht je nog tips hebben, dan horen we ze graag. Voor de beste tips verloten we een lekkere lunch in

Lees verder »

WERKEN BIJ EANTE?

WERKEN BIJ EANTE ?

Momenteel hebben we geen vacatures. We zijn altijd geïnteresseerd om ons netwerk uit te breiden. Van daaruit ontstaan tenslotte de mooiste samenwerkingen. Dus wil je

Lees verder »

uw vragen beantwoord

NOM staat voor Nul op de Meter. In een Nul op de Meter woning wordt het netto energieverbruik in de woning naar 0 teruggebracht. Dit wordt gedaan door slim gebruik te maken van energiebesparende voorzieningen en energieopwekkende voorzieningen. Denk aan zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp.

Nee, helaas niet. Elke afzonderlijke woning dient over een label te beschikken. Eante berekent de labels per rekenzone en/of gebouwzone. De exacte uitkomsten van de energieprestatieberekening is afhankelijk van wijzigingen die bewoners hebben (laten) doorvoeren in bijvoorbeeld meerwerk. Wel kan Eante een voorstel op maat maken voor het bereken van een groot aantal labels in 1 opdracht. Neem direct contact op (dit moet een link worden.

Eante berekent energielabels aan de hand van de NTA 8800. Deze methode wordt gebruikt voor zowel woningen als utiliteitsgebouwen, bestaand en nieuw. Het label wordt opgesteld met door u beschikbaar gestelde informatie en door op locatie de woning te onderzoeken. De fysieke opname neemt circa 1 uur per woning in beslag. Alle informatie en berekeningen worden netjes in een projectdossier geplaatst.

Sinds 1 januari 2021 is de NEN 7120 vervangen door de NTA 8800. Het grootste deel van de gegevens uit de NEN 7120 vindt u ook terug in de NTA 8800. De laatste methode is echter meer uitgebreid en nauwkeurig. Dit is onder andere nodig om ons in Nederland te kunnen houden aan de gestelde klimaateisen.

Een woninglabel geeft aan hoeveel energie een woning nodig heeft voor verwarming, water, koeling en ventilatie. Ook geeft een woninglabel inzicht in hoeveel procent hiervan duurzaam wordt opgewekt.

Het Eante energielabel is 10 jaar geldig. De datum wanneer deze verloopt staat op het label vermeld. Er is geen verplichting om uw geldige energielabels te vervangen op het moment dat gedurende de 10 jaar de bepalingsperiode verandert.

Eante heeft bij veel (nieuwbouw) projecten coaching toegepast. Het effect hiervan is een besparing in energiekosten, meer wooncomfort voor bewoners en dus bewoners die echt tevreden zijn. Een win-win situatie voor bijvoorbeeld woningbouwcoöperaties (kun je iets aantonen met percentages effectiviteit ofzo?)

In de praktijk zien we dat veel bewoners hun gedrag niet aanpassen bij het betrekken van de nieuwe woning. Denk aan het bijstellen van de thermostaat of het openzetten van ramen. 

Dit heeft een negatief effect op de prestaties van de woning en daarmee ook het energieverbruik en comfort. Met coaching kunnen bewoners op snelle en eenvoudige wijze meegenomen worden in nieuw gedrag.

VRAGEN?

Wil je nog meer weten of kunnen we je met iets anders van dienst zijn?
Neem contact met ons op of stuur via dit formulier je vraag/opmerking. We antwoorden je zo snel mogelijk.