Gids naar een duurzaam woningportfolio

uitgelichte projecten

Een greep uit onze portfolio!


Oververhitting in Leiden

Het appartementencomplex aan de Turkooislaan in Leiden wordt gekoeld met vloerverwarming. Bij de realisatie heeft ontwikkelaar


EED audit Tiwos

Nederland heeft zich als doel gesteld om 49% CO2 te gaan besparen in 2030 en 95% in 2050 ten opzichte van 1990. Grote bedrijven (de zogenaamde KMO locaties)

Neringstraat Oost, Uden energielabels bij oplevering

Nieuwenhuizen-Daandels heeft in Uden een mooi, nieuw appartementencomplex midden in het centrum gerealiseerd.


CPO Burgerijpad

Nieuwenhuizen-Daandels heeft in Tilburg CPO Burgerijpad gerealiseerd. CPO Burgerijpad is een ontwikkeling van 17 unieke rijwoningen midden in het centrum van Tilburg.


Hoe verduurzaam je je gespikkeld bezit?

Afgelopen jaren hebben veel corporaties “huurder mag kopen” beleid gevoerd. Huurders mochten voor een relatief gunstige…


De kernen – Energiemonitoring

Woningcorporatie De Kernen beheert circa 5200 woningen. De meeste van deze woningen hebben een woninglabel B of beter.


Tiwos – EFG labels

Tiwos heeft voor 2023 het doel om 100 woningen te verduurzamen. Dit zijn woningen met energielabel E, F of G. Tiwos past daarbij de standaard toe:


Wat is het ei van Columbus in de Energietransitie?

Elke dag lijken er wel nieuwe oplossingen bedacht te worden voor de Energietransitie. Wat is het ei van Columbus in die Energietransitie?

Tobias Asserlaan bouwbegeleiding en coaching. Hoe analyseer je NOM woningen zonder energie-monitoring?

Stel je hebt een aantal woningen gerenoveerd. Stel je hebt ook echt je best gedaan. Zo goed, dat je Nul-op-de-Meter woningen hebt gerealiseerd.

Eante brengt techniek en gedrag samen in de energietransitie. Zo dragen we bij aan een duurzame wereld, zonder verlies van wooncomfort.